Sicilianska mandelkakor

Du behöver 200 g mandelmassa 3 st bittermandel 1 st äggvita Glaseringslag: 0.5 dl vatten 0.5 dl brun farin 4.5 st sötmandlar till garnering Gör...


10 portioner

Du behöver

  • 200 g mandelmassa
  • 3 st bittermandel
  • 1 st äggvita

Glaseringslag:

0.5 dl vatten
0.5 dl brun farin
4.5 st sötmandlar till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 175 grader.

2
Riv mandelmassan rätt grovt och bittermandeln fint på rivjärn. Blanda riven mandelmassa och bittermandel i en skål. Tillsätt äggvitan lite i taget och arbeta massan väl så att den blir smidig, men ändå så lös att den kan spritsas.

3
Fyll en spritspåse med mandelmassesmeten och spritsa ut 10-12 kakor på en smord eller bakpappersförsedd plåt.

4
Skär eller klyv de skalade mandlarna i två eller fyra delar på längden och sätt en del i mitten på varje kaka.

5
Grädda mitt i ugnen 14-15 minuter tills kakorna får lite färg.

6
Koka under tiden upp vatten och farin till lag. Rör tills farinet löst sig och lagen blivit simmig. Pensla de gräddade kakorna blanka med den varma lagen.


Kommentar:
Mandelkakor är ett av Siciliens mest berömda bakverk. I Agrigento firar man varje år mandelträdens blomning med en mandelmarknad.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top