Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader.
2
Riv mandelmassan rätt grovt och bittermandeln fint på rivjärn. Blanda riven mandelmassa och bittermandel i en skål. Tillsätt äggvitan lite i taget och arbeta massan väl så att den blir smidig, men ändå så lös att den kan spritsas.
3
Fyll en spritspåse med mandelmassesmeten och spritsa ut 10-12 kakor på en smord eller bakpappersförsedd plåt.
4
Skär eller klyv de skalade mandlarna i två eller fyra delar på längden och sätt en del i mitten på varje kaka.
5
Grädda mitt i ugnen 14-15 minuter tills kakorna får lite färg.
6
Koka under tiden upp vatten och farin till lag. Rör tills farinet löst sig och lagen blivit simmig. Pensla de gräddade kakorna blanka med den varma lagen.
Mandelkakor är ett av Siciliens mest berömda bakverk. I Agrigento firar man varje år mandelträdens blomning med en mandelmarknad.