Skärbönor i tomatsås

Du behöver 500 g (skär)bönor 1 gul lök 400 g passerade tomater (konserv) salt nymalen svartpeppar 2-3 msk olivolja Gör så här 1 Snoppa bönorna,...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 g (skär)bönor
    1 gul lök
    400 g passerade tomater (konserv)
    salt
    nymalen svartpeppar
    2-3 msk olivolja

Gör så här

1
Snoppa bönorna, haricots verts och brytbönor duger lika bra. Skölj och lägg i kastrull. Skala och hacka löken och tillsätt den. Slå på de passerade tomaterna, strö i 1 tsk salt och 2 krm peppar.

2
Droppa på oljan och koka upp under lock. Koka bönorna mjuka på svag värme med locket på glänt, olika tid för olika bönsorter. Känn med en sticka när de är mjuka.


Kommentar:
Passar bra tillsammans med makrillpaket.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top