Slarvsylt

Du behöver 1 liter skivade jordgubbar 1/12 dl strösocker Gör så här 1 Varva jordgubbar med strösocker i en kastrull. Glöm bort en timme. 2...


0 portioner

Du behöver

  • 1 liter skivade jordgubbar
  • 1/12 dl strösocker

Gör så här

1
Varva jordgubbar med strösocker i en kastrull. Glöm bort en timme.

2
Sätt så kastrullen på svag värme och rör om emellanåt medan blandningen sakta kokar upp. Låt sjuda så att bären blir mjuka och lätt kan röras mosiga. Smaka av, behövs mera socker? Det är olika för olika jordgubbssorter. Låt sylten svalna. Är den mycket lös kan 1/2-1 tsk fryspulver röras i.

3
Förvara i burk i kylen och låt den gå åt fort, det är färskvara. På frukostfrallan, i filen, i tårtan.

4
Hallon, björnbär, blåbär, vinbär kan också användas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top