Du behöver
- grovt bröd
- bacon
- leverpastej
- isbergssallad
- champinjoner
- persilja
- cornichons delikatessgurka
- smör
Gör så här
1
Välj ett grov bröd som du gillar och skär i skivor. Klipp eller skär baconet fint och knaperstek det. Låt det rinna av.
2
Bred eventuellt brödet med smör eller margarin. Finklipp isbergssallaten och täck brödet. Skiva pastejen och lägg skivorna som taktegel på salladen. Strö över baconet.
3
Hacka champinjoner (färska eller burkchampinjoner) fint och strö över. Dekorera med cornichons och persilja.
4
Ett glas öl är gott till!
Ett tips: Det är lättast att ta fryst bacon – dels är det enklare att få riktigt fina bitar, dels kan man lägga ner bitarna i kall panna utan något matfett och låta det bli knaprigt.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.