Smørrebrød med räkor

Du behöver 4 skiva rågbröd danskt och mörkt smör 4 st salladsblad 400 g räkor (eller minst 1 kg oskalade) lättmajonnäs ca 60 g 4...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 skiva rågbröd danskt och mörkt
  • smör
  • 4 st salladsblad
  • 400 g räkor (eller minst 1 kg oskalade)
  • lättmajonnäs ca 60 g
  • 4 st citronklyftor
  • dillkvistar till pynt

Gör så här

Bred brödskivorna med så mycket fett att sallatsbladen nätt och jämnt kan fästa i det. Fördela bladen och ringla lite majonnäs på varje bladskåls botten. Drösa räkor på bladen, klicka på ytterligare majonnäs och pynta med citron att pressa över, samt dillkvist. Klart!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top