Snöfrisk ostkaka

Du behöver 200 g Kornmo- eller Digestivekex 125 g Bregott eller annat mjukt margarin Fyllning: 10 blad gelatin 1 dl exotisk nektar (koncentrat) 2 1/2...


12 portioner

Du behöver

  • 200 g Kornmo- eller Digestivekex
    125 g Bregott eller annat mjukt margarin
    Fyllning:
    10 blad gelatin
    1 dl exotisk nektar (koncentrat)
    2 1/2 dl vatten
    1 ask (225 g) Snöfrisk gräddost
    1 bägare (2 dl) lätt crème fraîche
    3 dl vispgrädde
    1 tsk vaniljso

Gör så här

1
Smula kexen fint i matberedare eller med stöt. Smält margarinet och blanda med smulorna. Lägg kakformens ring, 24 cm i diameter, på ett tårtfat. Klappa ut smulbottnen fast inuti ringen.

2
Blötlägg och smält gelatinbladen enligt anvisning på förpackningen. Blanda under tiden nektarkoncentrat med vatten. Rör ner gelatinet.

3
Rör osten (kan ersättas med annan färsk gräddost om Snöfrisk inte finns i butiken) slät med crème fraîche.

4
Vispa grädden med vaniljsocker och florsocker till fast skum. Blanda med nektarn när den börjar gelea sig.

5
Häll smeten över kexbottnen i kakringen. Täck med blåbär så fort ytan stelnat så mycket att bären inte sjunker, men klappa ner dem lite så att de inte trillar av.

6
Ställ kakan kallt till nästa dag. Ta bort ringen och servera.


Kommentar:
Snöfrisk är en vit, lätt bredbar gräddost med frisk, mild smak. Den är gjord på getmjölk och grädde, vilket ger kakan den mycket pikanta chèvresmaken.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top