Sötsur räksås till pasta

Du behöver 500 g räkor med skal 2 st gula lökar stora, i klyftor 1 msk olja 2 msk japansk soja 3 dl vatten 0.5...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g räkor med skal
  • 2 st gula lökar stora, i klyftor
  • 1 msk olja
  • 2 msk japansk soja
  • 3 dl vatten
  • 0.5 st grönsaksbuljongtärning
  • 1 st ananasringar (200 g)
  • 1.5 msk vinäger
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 msk ingefära eller 1 tsk malen
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 st squash (200-300 g)
  • 2 st paprika 1 röd och 1 grön

Gör så här

1
Tina och skala räkorna. Sätt vatten till pasta på kokning. Fräs lökklyftorna i oljan i en låg vid panna. Rör i soja. Tillsätt vatten, buljongtärning och juicen från ananasburken.

2
Sjud det hela sakta och tillsätt under tiden vinäger, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Skala squashen grönrandig med potatisskalare, skär tjocka skivor och dela dem i fyra delar. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg squash och paprika i pannan och sjud vidare 5-10 minuter. Lägg i ananasringarna, skurna i bitar. Tillsätt och hetta precis bara upp räkorna helt kort. De får inte koka så de blir sega. Servera med kokta pastasnäckor (gnocchi).


Kommentar:
Räkorna kan bytas ut mot 1/2-1 färdiggrillad kyckling, som du skär i skinn- och benfria bitar.
Pastasåsen är glutenfri. Den som vill väljer pasta utan gluten.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top