Du behöver
- 500 g räkor med skal
- 2 st gula lökar stora, i klyftor
- 1 msk olja
- 2 msk japansk soja
- 3 dl vatten
- 0.5 st grönsaksbuljongtärning
- 1 st ananasringar (200 g)
- 1.5 msk vinäger
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk ingefära eller 1 tsk malen
- 1/2-1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1 st squash (200-300 g)
- 2 st paprika 1 röd och 1 grön
Gör så här
1
Tina och skala räkorna. Sätt vatten till pasta på kokning. Fräs lökklyftorna i oljan i en låg vid panna. Rör i soja. Tillsätt vatten, buljongtärning och juicen från ananasburken.
2
Sjud det hela sakta och tillsätt under tiden vinäger, tomatpuré, ingefära, salt och peppar. Skala squashen grönrandig med potatisskalare, skär tjocka skivor och dela dem i fyra delar. Kärna ur och strimla paprikorna. Lägg squash och paprika i pannan och sjud vidare 5-10 minuter. Lägg i ananasringarna, skurna i bitar. Tillsätt och hetta precis bara upp räkorna helt kort. De får inte koka så de blir sega. Servera med kokta pastasnäckor (gnocchi).
Räkorna kan bytas ut mot 1/2-1 färdiggrillad kyckling, som du skär i skinn- och benfria bitar.
Pastasåsen är glutenfri. Den som vill väljer pasta utan gluten.