Du behöver
- 400-500 g magert, benfritt fläskkött i skivor, t ex färsk skinka
3 msk japansk soja
1/2 msk olja
2 gula lökar, skurna i smala klyftor
4 dl ljus buljong
1 liten burk (ca 200 g) ananasskivor i juice
2 msk vinäger
1 msk tomatpuré
1-2 msk riven eller
Gör så här
1
Skär köttskivorna i rätt breda strimlor och lägg i en skål. Häll på soja och rör om. Bryn köttstrimlorna lätt i olja i en låg, vid panna. Lägg i lökklyftorna. Häll på buljong och juicen från ananasburken. Tillsätt vinäger, tomatpuré, ingefära, vitlök, salt och peppar. Låt det hela sjuda under lock cirka 15 minuter. Skala squashen grönrandig på längden, skär den i tjocka skivor, sedan i fjärdedelar och lägg i köttpannan. Skär och tillsätt ananas och paprika i bitar. Låt sjuda cirka 5 minuter till och rör till sist i maizena, utrörd i lite vatten och koka upp.
2
Servera med kokt ris.
Nana memi är de karibiska orden för ananas.