Spättafilé med purjo-currysås

Du behöver 1 purjolök 1 msk smör 1 1/2 tsk curry 2 krm salt 1 dl matlagningsyoghurt 1 1/2 tsk vetemjöl 300 g lösfryst spättafilé...

Tillagningstid: 20 minuter
2 portioner

Du behöver

  • 1 purjolök
  • 1 msk smör
  • 1 1/2 tsk curry
  • 2 krm salt
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 1/2 tsk vetemjöl
  • 300 g lösfryst spättafilé

Gör så här

1
Sätt på vatten med salt i till fisken. Skölj och strimla purjolöken. Fräs den i smöret tills den mjuknar. Rör i curry och salt. Rör ut mjölet i yoghurten och rör sedan ner den i purjolöken. Hetta upp den och håll den sedan varm. Lägg ner spättafiléerna i kokande vatten. Sänk värmen och låt dem försiktigt sjuda cirka 5 minuter.

2
Servera med kokt potatis och en sallad med vitkål och äpple.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top