Du behöver
- 1 st schalottenlök
- 1 msk olivolja
- 140 g bacon
- 250 g färsk spenat
- 1 msk vetemjöl
- 2.5 dl matlagningsgrädde
- 1 krm paprikapulver
- 1 krm vitpeppar
- 1 krm salt
- 1 dl persilja finklippt
- 1 msk basilika finhackad
Gör så här
1
Finhacka schalottenlöken och fräs tillsammans med olivoljan i en traktörpanna.
2
Tillsätt strimlad bacon och fräs ytterligare en stund.
3
Den grovt strimlade spenaten tillsätts i omgångar. När all spenat “smält” ihop får det hela puttra sakta en stund tills den mesta vätskan är borta.
4
Strö över vetemjölet och rör om. Tillsätt grädden under omrörning. Krydda med paprikapulver, vitpeppar och salt. Låt puttra i 4 minuter.
5
Tillsätt persilja och basilika. Låt såsen koka upp och servera sedan genast till nykokt pasta av valfri typ.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.