Du behöver
- 2 pkt bladspenat à 250 g
- 1 burk kesella gourmet
- 4 blad finhackad basilika
- 3 msk riven parmesanost
- 1 krm muskotnöt
- 2 krm salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 liten klyfta vitlök
- 1/2-1 dl vetemjöl
- Frityrsmet:
- 2 ägg
- 2 msk vetemjöl
- 1 msk mjölk
Gör så här
1
Tina spenaten och krama ur allt vattnet. Grovhacka den. Blanda spenaten med kesella, kryddor och parmesan. Vitlöken ska pressas i, men använd endast lite av det pressade.
2
Forma 12 st bollar och vänd dem i vetemjölet uthällt på ett smörgåspapper.
3
Blanda frityrsmeten och täck spenatbullarna med smet. Fritera bullarna några minuter – i tre omgångar så att oljan inte blir för kall. Temperatur cirka 170 grader.
4
Servera ljumma eller kalla som plockmat eller till lunch.