Spenatlåda

Du behöver 375 g färsk spenat eller 1-2 paket dkupfryst 1 msk smör vitlöksklyfta pressad salt vitpeppar nymalen 1 msk färsk dragon eller 1 krm...


4 portioner

Du behöver

  • 375 g färsk spenat eller 1-2 paket dkupfryst
  • 1 msk smör
  • vitlöksklyfta pressad
  • salt
  • vitpeppar nymalen
  • 1 msk färsk dragon eller 1 krm torkad
  • 1 msk körvel eller 1 krm torkad
  • 4 dl ost riven med lite smak
  • ägg
  • 2.5 dl matlagningsgrädde

Gör så här

Smöra en ugnssäker form. Skölj den färska spenaten. Dela den i mindre bitar. Halvtina den frysta. Fräs spenaten i stekpanna. Låt vätskan koka in. Salta och peppra. Lägg spenat och kryddor i formen och peta ner osten. Vispa ihop ägg och grädde och häll över. Grädda mitt i 225 grader varm ugn cirka 25 minuter.


Kommentar:
Smakar härligt gott tillsammans med Grillad lax.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top