Läsar-recept

Spenatpannbiff

Du behöver 2 dl tinad hackad spenat 1 dl havregryn 1-1 1/2 tsk salt vitpeppar 1 msk lökpulver (eller riven gul lök) knappt 1 dl...


4 portioner

Du behöver

  • 2 dl tinad hackad spenat
  • 1 dl havregryn
  • 1-1 1/2 tsk salt
  • vitpeppar
  • 1 msk lökpulver (eller riven gul lök)
  • knappt 1 dl vatten
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 500 g köttfärs
  • margarin till stekning
  • 1-2 buljongtärningar

Gör så här

1
Blanda den tinade spenaten med havregryn, salt, peppar och lökpulver och låt svälla cirka 10 minuter. (exempelvis medan du skalar potatis). Späd med vattnet.

2
Rör i den pressade vitlöken och färsen.

3
Blanda väl och se till att färsen är smidig. Forma pannbiffar och stek i margarin på medelstark värme 5-6 minuter.

4
Lägg över biffarna i en skål. Vispa ur stekpannan med vatten och smält 1-2 buljongtärningar däri. Red eventuellt av med lite mjöl utrört i mjölk, eller servera med skyn. Slå skyn eller såsen över spenatpannbiffarna.

5
Ät med kokt potatis, lingonsylt och någon grönsak.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top