Du behöver
- 2 dl tinad hackad spenat
- 1 dl havregryn
- 1-1 1/2 tsk salt
- vitpeppar
- 1 msk lökpulver (eller riven gul lök)
- knappt 1 dl vatten
- 1-2 vitlöksklyftor
- 500 g köttfärs
- margarin till stekning
- 1-2 buljongtärningar
Gör så här
1
Blanda den tinade spenaten med havregryn, salt, peppar och lökpulver och låt svälla cirka 10 minuter. (exempelvis medan du skalar potatis). Späd med vattnet.
2
Rör i den pressade vitlöken och färsen.
3
Blanda väl och se till att färsen är smidig. Forma pannbiffar och stek i margarin på medelstark värme 5-6 minuter.
4
Lägg över biffarna i en skål. Vispa ur stekpannan med vatten och smält 1-2 buljongtärningar däri. Red eventuellt av med lite mjöl utrört i mjölk, eller servera med skyn. Slå skyn eller såsen över spenatpannbiffarna.
5
Ät med kokt potatis, lingonsylt och någon grönsak.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.