Spetsat ris till biffen

Du behöver 1 port. kokt ris 3 msk yoghurt naturell 1 krm salt 1/2 tsk kanel 1-2 kryddmått malen kardemumma 1 msk russin 1 tsk...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 port. kokt ris
  • 3 msk yoghurt naturell
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk kanel
  • 1-2 kryddmått malen kardemumma
  • 1 msk russin
  • 1 tsk råsocker strö eller
  • vanligt strösocker
  • 1 (ca 100 g) utskuren biff
  • salt
  • svartpeppar
  • vitlökspulver
  • olja
  • Tillbehör:
  • sallat
  • någon örtkrydda (t.ex. rosmarin)
  • lök
  • körsbär

Gör så här

1
Blanda det heta riset med yoghurt, salt, kanel, kardemumma, russin och socker.

2
Salta, peppra och vitlöksbeströ biffen. Grilla den hastigt på båda sidorna i lite olja.

3
Servera med sallat, lök och några nyplockade körsbär, till exempel.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top