Sprödbakad torsk med fänkål

Du behöver 4 bitar sprödbakad torsk 4 st fänkålsstånd i portionsstorlekar Sås: 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk 1 msk smör 1 krm salt 1...

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 4 bitar sprödbakad torsk
  • 4 st fänkålsstånd i portionsstorlekar

Sås:

3 msk vetemjöl
5 dl mjölk
1 msk smör
1 krm salt
1 krm vitpeppar nymalen

Att äta till:

kokt potatis
tomater persilja

Gör så här

1
Här har jag valt den sprödbakade och lättlagade torsken som finns i frysdiskarna. Vill du kan du byta ut den mot de billigare fiskpinnarna.

2
Börja med fänkålen. Lägg i den ansade och halverade (längs med) fänkålen i kokande, saltat vatten och låt den koka cirka 12 minuter. Den ska bli mjuk och tuggbar i konsistensen. Häll av kokvattnet och håll kålen varm.

3
Rör ut mjölet till såsen i lite av den kalla mjölken till en slät, klimpfri redning eller skaka ihop den i en redningsbägare.

4
Häll resten av mjölken i en kastrull och koka upp. Tillsätt redningen i en tunn stråle under omrörning. Låt såsen koka 3 minuter. Dra kastrullen från värmen och tillsätt smör eller margarin i klickar. Låt det smälta ner och rör om. Smaksätt såsen med salt och peppar. Ställ såsen åt sidan men håll den varm.

5
Stek fisken enligt anvisningar på förpackningen. Servera fisken med fänkålen, som du ringlar sås över. Strö rikligt med persilja på sås och den kokta potatisen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top