Steketorsk med grönsaker

Du behöver 600 g tjock torskfilé (ryggfilé) eller halvtinat torskfiléblock 2 msk vetemjöl 2 tsk salt 1/2 tsk vitpeppar Till stekning: 1 msk olja +...


4 portioner

Du behöver

  • 600 g tjock torskfilé
  • (ryggfilé) eller halvtinat torskfiléblock
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk vitpeppar
  • Till stekning:
  • 1 msk olja + 1 msk smör
  • Grönsaker:
  • 2 msk olivolja
  • 10 färska champinjoner
  • i skivor eller 1 liten burk champinjoner
  • 1 gul lök i skivor
  • 1/2 squash i skivor
  • 2 dl krossade tomater
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • eller 1 tsk torkad
  • rosmarin
  • salt och svartpeppar
  • 16 svarta oliver

Gör så här

1
Skölj och torka av fiskfilén. Skär den i fyra serveringsstora bitar. Blanda mjöl, salt och peppar.

2
Vänd fiskbitarna i mjölet. Vänta med att steka tills grönsakerna ställs att sjuda.

3
Grönsakerna:

4
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs svamp och lök 2-3 minuter tills löken blivit blank.

5
Lägg i squash och häll över tomatkross.

6
Lägg i rosmarinkvisten och sjud med locket på glänt 8-10 minuter. Lägg i oliver.

7
Servera de såsiga grönsakerna som tillbehör till den stekta fisken. Gott med potatismos till.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top