Du behöver
- 600 g tjock torskfilé
- (ryggfilé) eller halvtinat torskfiléblock
- 2 msk vetemjöl
- 2 tsk salt
- 1/2 tsk vitpeppar
- Till stekning:
- 1 msk olja + 1 msk smör
- Grönsaker:
- 2 msk olivolja
- 10 färska champinjoner
- i skivor eller 1 liten burk champinjoner
- 1 gul lök i skivor
- 1/2 squash i skivor
- 2 dl krossade tomater
- 1 kvist färsk rosmarin
- eller 1 tsk torkad
- rosmarin
- salt och svartpeppar
- 16 svarta oliver
Gör så här
1
Skölj och torka av fiskfilén. Skär den i fyra serveringsstora bitar. Blanda mjöl, salt och peppar.
2
Vänd fiskbitarna i mjölet. Vänta med att steka tills grönsakerna ställs att sjuda.
3
Grönsakerna:
4
Hetta upp oljan i en traktörpanna. Fräs svamp och lök 2-3 minuter tills löken blivit blank.
5
Lägg i squash och häll över tomatkross.
6
Lägg i rosmarinkvisten och sjud med locket på glänt 8-10 minuter. Lägg i oliver.
7
Servera de såsiga grönsakerna som tillbehör till den stekta fisken. Gott med potatismos till.