Stekt strömming med ratatouille

Du behöver ca 600 g urbenade strömmingar, gärna stora 2 tsk salt 4 msk grahamsmjöl eller vetemjöl + ströbröd nymalen vit- eller svartpeppar (raps)olja att...


4 portioner

Du behöver

  • ca 600 g urbenade strömmingar, gärna stora
    2 tsk salt
    4 msk grahamsmjöl eller vetemjöl + ströbröd
    nymalen vit- eller svartpeppar
    (raps)olja att steka i
    1 röd strimlad paprika
    1 gul strimlad paprika
    8-10 halverade cocktailtomater
    1 liten purjolök

Gör så här

1
Putsa bort fenorna på fisken. Ta lite av saltet och strö det över köttsidan på strömmingarna. Blanda resten av saltet med mjöl och peppar på ett smörgåspapper. Vik ihop fiskarna så att det ser ut som om benet finns kvar. Doppa dem i mjölblandningen och stek dem vackert gyllenbruna i oljan.

2
Fräs grönsakerna mjuka i olja. Smaka av med salt. Servera fisk och grönt rykande hett.


Kommentar:
Ströbröd görs av torkat och rivet eller malt bröd. Det finns ströbröd gjort på enbart vetemjölsbröd, även osötat, och ströbröd med inslag av rågmjöl. Rågsmak är ju gott, men vill du inte ha den i till exempel köttbullar väljer du ströbröd endast av vetemjöl. Rågbrödsvarianten passar bättre till exempel till panering av vissa strömmingsrätter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top