Stekt torsk med rosenkålsragu

Du behöver 500 g potatis, fast sort 500 g fryst brysselkål salt 1 msk vetemjöl 2 msk smör/margarin 2 dl potatis- och grönsaksspad 3/4 msk...


4 portioner

Du behöver

  • 500 g potatis, fast sort
  • 500 g fryst brysselkål
  • salt
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 msk smör/margarin
  • 2 dl potatis- och grönsaksspad
  • 3/4 msk grönsaksfond
  • 2 dl matlagningsgrädde, 15%
  • 2 msk nypressad citronsaft
  • 1 msk finrivet citronskal
  • 1 äggula
  • vitpeppar
  • strösocker
  • körvelblad eller persilja
  • grovrivet citronskal
  • Stekt torsk att äta till:
  • 500 g färsk eller fryst torsk
  • vetemjöl
  • salt, vitpeppar
  • smör/margarin

Gör så här

1
Skala potatisen och skär den i klyftor. Koka den med brysselkålen i saltat vatten cirka 10 minuter. Häll av kokspadet, men spara det, när potatis och kål är klara. Lägg en bit hushållspapper under locket och håll kastrullen varm.

2
Fräs mjölet i matfettet. Späd med kokspad, fond och 1 dl av grädden. Låt koka 2-3 minuter. Tillsätt citronsaft och skal. Vispa gulan med resten av grädden och vispa ner det i stuvningen, som blir till en tunn sås. Obs! Låt den inte koka för då skär den sig och blir flockig. Håll den bara varm. Smaksätt med peppar och socker.

3
Skär fisken i portionsbitar. Vänd den i vetemjöl, kryddat med salt och peppar och stek den försiktigt färdig. (När fiskköttet är vitt och ogenomskinligt.)

4
Lägg potatis och kål i en skål och häll över såsen. Strö på körvelblad/persilja och citronskal.


Kommentar:
Rosenkål är ett annat namn för brysselkål, och ragu ( från franska ordet ragoût) är en stuvning med framför allt kött i, men också med grönsaker.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top