Stor färsbiff

Du behöver 400 g nötfärs 1 ägg 2 msk mjölk 1 knapp tsk salt 2 krm svartpeppar 1 röd paprika 1 msk smör 2 tomater...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g nötfärs
    1 ägg
    2 msk mjölk
    1 knapp tsk salt
    2 krm svartpeppar
    1 röd paprika
    1 msk smör
    2 tomater
    ostskivor
    chilipeppar

Gör så här

1
Blanda färsen med ägg och mjölk, salt och peppar. Kärna ur och finhacka paprikan och blanda den med färsen.

2
Hetta upp en stekpanna, låt smöret smälta och platta sedan ut färsen i hela pannan. Sänk värmen efter en stund och skär färsen i tårtbitar. Vänd färsbiffarna. Lägg på tomatskivor och ost. Lägg på locket och efterstek några minuter tills osten börjar smälta.

3
Strö över chilipeppar och servera med sallad och bröd eller med potatis.


Kommentar:
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top