Strutsspett med avokadokräm

Du behöver 4 dl vatten 1/2 tsk salt 1 msk olivolja 4 dl couscous (gryn av vete, ofta durumvete) 1 liten purjolök, finstrimlad 500 g...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl couscous (gryn av vete, ofta durumvete)
  • 1 liten purjolök, finstrimlad
  • 500 g strutskött, tärnat och fördelat på fyra spett (annat kött går också bra)
  • söt soja (Ketjap manis, en indonesisk typ av soja)
  • 4 champinjoner, halverade och trädda på spetten
  • Avokadokräm:
  • 1 avokado
  • 1/2 gul lök
  • 1 citron, saften
  • 1/2 dl gräddfil
  • salt
  • tabasco
  • Tomatsalsa:
  • 3 dl krossade tomater
  • 1/2 dl Sweet chili sauce
  • 1 msk olivolja
  • Till garnering:
  • bladpersilja
  • balsamvinäger, reducerad (ihopkokt)

Gör så här

1
Koka upp vattnet i en kastrull. Rör ner salt, olja och couscous. Låt koka 5-6 minuter. Tillsätt purjolöken och tillaga det hela ytterligare 1 minut.

2
Häll couscousen i en sil om det finns vätska kvar. Håll grynen varma.

3
Stek spetten, som penslats med den söta sojan. Observera att tilllagningen ska vara kort. Strutskött är magert och blir bäst “rosastekt”.

4
Mixa avokadon och löken. Tillsätt citronsaften och gräddfilen. Smaka av med salt och tabasco.

5
Blanda tomaterna med chilisåsen och olivoljan.

6
Lägg upp på tallrikar, garnera med bladpersilja och vinäger.


Kommentar:
En rätt som serveras av Daniel Jansson, köksmästare på Westmanska palatset i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top