Du behöver
- 750 g palsternackor
- 4 dl vatten
- 1/2 tsk salt
- 2 msk smör/margarin
- 4 msk vetemjöl
- 2 dl palsternacksspad
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde, 15 %
- salt
- vitpeppar
- 1 msk hackad färsk mejram
- 400 g tunt skivad lever
- 1 msk kapris
- smör/margarin till stekning
Gör så här
1
Skala och tärna palsternackorna. Koka upp vatten och salt och låt tärningarna sjuda mjuka 8-10 minuter. Ta upp med hålslev och låt rinna av. Spara spadet.
2
Fräs matfett och mjöl i en kastrull. Späd med spad och grädde. Låt stuvningen koka upp och sjud 3 minuter. Rör om då och då. Smaka av med salt och peppar. Lägg i palsternackstärningarna och mejram. Låt allt bli hett.
3
Stek de tunt skivade leverskivorna hastigt i pyttelite matfett på medelvärme. Strö över kapris då skivorna vänds.
Tala väl med köttmästaren så får du leverskivorna i lövtunna skivor!