Läsar-recept

Sussies bläckfiskpasta

Du behöver 500 st pasta valfri paket fryst bläckfisk (små) 1 msk olivolja 2 st rödlökar 200 g champinjon färska 1 st burk krossade tomater...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 500 st pasta valfri
  • paket fryst bläckfisk (små)
  • 1 msk olivolja
  • 2 st rödlökar
  • 200 g champinjon färska
  • 1 st burk krossade tomater
  • persilja
  • 1 st lagerblad
  • salt
  • peppar
  • grädde en skvätt
  • parmesanost

Gör så här

1
Börja med att koka pastan enligt anvisning på förpackningen.

2
Rensa bläckfiskarna.

3
Hetta upp oljan och fräs skivad rödlök ett par minuter. Lägg därefter i bläckfiskarna och fräs i cirka 10 minuter. Tillsätt skivade champinjoner och fräs i ytterligare ett par minuter.

4
Blanda i tomatkross, hackad persilja, lagerblad, salt och peppar och låt puttra i 10 minuter.Tillsätt grädden.

5
Servera pasta med såsen över och finriven parmesan.


Kommentar:
Denna pastan är väldigt enkel att göra och smakar gudomligt gott! Dessutom är den billig. Fryst bläckfisk får man lätt tag på i asiatiska butiker till ett bra pris. Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top