Svampcarpaccio med gräslöksdressing

Du behöver 600 g champinjoner 2 st stjälkar blekselleri 100 g parmesanost färsk 100 g rucolasallad Gräslöksdressing: 1 dl olivolja 1 msk fransk senap 3...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 600 g champinjoner
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 100 g parmesanost färsk
  • 100 g rucolasallad

Gräslöksdressing:

1 dl olivolja
1 msk fransk senap
3 msk hett vatten
3 msk gräslök finhackad
salt
svartpeppar

Gör så här

Rensa champinjonerna och skiva dem fint. Skiva blekselleristjälkarna fint. Hyvla parmesan med en osthyvel. Varva champinjoner, blekselleri, rucolasallad och parmesanost på ett fat. Vispa samman olja och senap. Tillsätt vattnet och vispa tills det blir en slät sås. Rör ner den finhackade gräslöken och krydda. Fördela dressingen över salladen.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top