Svampsås

Du behöver 5 dl tärnad, förvälld, valfri svamp ca 20 g smör 2 msk vetemjöl 2 dl vatten eller svampspad 2 dl vispgrädde 1-2 svamp-...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 5 dl tärnad, förvälld, valfri svamp
    ca 20 g smör
    2 msk vetemjöl
    2 dl vatten eller svampspad
    2 dl vispgrädde
    1-2 svamp- eller grönsaksbuljongtärningar
    1-2 msk rönnbärsgelé
    1-2 msk messmör
    1-2 tsk vinäger
    1/2-1 kryddmått kajennpeppar

Gör så här

Fräs svampen i smöret, strö över mjölet och tillsätt vatten/svampspad och grädde. Smaka av med buljongtärningarna och övriga ingredienser till en söt sås med sting från vinäger och kajennpeppar. Servera till pasta t.ex. (God sås blir det även utan gelé, messmör, vinäger och peppar.)


Kommentar:
Så förväller du svampen: Lägg den i bitar skurna svampen i en gryta. Salta med 1/2 tsk salt per liter svamp. Lägg på lock och låt svampen koka i eget spad 5-10 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top