Syltad pumpa

Du behöver 1.5 kg pumpa 2 dl ättikssprit + 8 dl vatten Lag att koka i: 1 st citron stor 4 dl vatten 1 l...


0 portioner

Du behöver

  • 1.5 kg pumpa
  • 2 dl ättikssprit + 8 dl vatten

Lag att koka i:

1 st citron stor
4 dl vatten
1 l strösocker
3 bitar ingefära

Gör så här

1
Skala och kärna ur pumpan. Skär den i jämna bitar eller skivor. Lägg bitarna i ättikslagen och låt dem dra minst 2 timmar.

2

3
Skölj och borsta citronen. Skala citronen tunt och strimla skalet nålfint. Pressa saften ur citronen.

4

5
Koka upp vatten, socker, citronsaft, citronskal och ingefära i en kastrull. Spola av pumpabitarna med kallt vatten i ett durkslag. Häll ner dem i lagen i kastrullen.

6

7
Koka sakta tills bitarna är helt genomskinliga. Det tar 15-20 minuter. Lägg dem varma i väldiskade burkar. Koka ihop lagen något och häll den het över pumpabitarna. Sätt genast på lock.


Kommentar:
Syltad pumpa blir vackert gul. Förr bjöds den till stekta kötträtter, men prova den lika gärna till glass eller tårtfyllning. Överst på bilden.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top