Syltat paradisäppelmos

Du behöver 2 liter paradisäpplen Lag: 1 kg strösocker 7 dl vatten 2 dl ättiksprit 1 msk hela kryddnejlikor några kanelstänger Gör så här 1...


0 portioner

Du behöver

  • 2 liter paradisäpplen
  • Lag:
  • 1 kg strösocker
  • 7 dl vatten
  • 2 dl ättiksprit
  • 1 msk hela kryddnejlikor
  • några kanelstänger

Gör så här

1
Skölj äpplena, klipp av stjälkarna och pricka dem med en liten gaffel. Koka en klar lag som hälls het över äpplena. Låt dra över natten. Dagen därpå hälls lagen av och kokas upp på nytt. Skumma och häll återigen den heta lagen över äpplena. Låt dra över natten. Fortsätt på samma vis tills lagen blir simmig. Lägg äpplen och lag i rena burkar, förslut dem och förvara dem mörkt och svalt.

2
Till mos mixar vi äpplena och kryddar dem lite extra med riven ingefära. 3 gott att servera till vilt.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top