Syltsnittar

Du behöver 175 g smör mjukt 1 dl florsocker 4 dl vetemjöl 500 g mandelmassa 2.5 st äggvitor 1.5 dl aprikosmarmelad 1.5 dl jordgubbssylt Gör...


60 portioner

Du behöver

  • 175 g smör mjukt
  • 1 dl florsocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 500 g mandelmassa
  • 2.5 st äggvitor
  • 1.5 dl aprikosmarmelad
  • 1.5 dl jordgubbssylt

Gör så här

1
Rör smör och socker pösigt. Rör i mjölet. Ställ degen kallt.

2
Riv mandelmassan. Tillsätt äggvita lite i sänder och rör till jämn och spritsbar konsistens.

3
Kavla ut degen på ett bakplåtspapper till en rektangulär platta. 30×36 cm. Sporra eller skär degen i 6 cm breda längder, men låt dem ligga kvar som en hel kaka.

4
Förgrädda kakan cirka 12 minuter mitt i 175 grader varm ugn.

5
Spritsa en sträng av mandelmassa längs med långsidorna på varje kaklängd och en sträng mitt i. Massan är mycket trög att spritsa, så fyll bara i lite massa åt gången i spritspåsen så går det lättare.

6
Passera sylterna/marmeladerna om de innehåller stora fruktbitar. I det ena utrymmet mellan mandelsträngarna lägger du aprikosmarmeladen och i den andra jordgubbssylten/marmeladen. Gör på samma sätt med alla kaklängderna. Grädda dem 15-18 minuter. Skär dem först i de redan gjorda spåren och sedan i 3 cm breda bitar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top