Syrlig auberginekräm

Du behöver 2 auberginer olivolja 1 tsk salt 1/2 dl olivolja 1/2 vitlöksklyfta 2 msk pressad citron salt peppar Gör så här 1 Sätt ugnen...


0 portioner

Du behöver

  • 2 auberginer
  • olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 dl olivolja
  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 2 msk pressad citron
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader. Dela auberginerna på längden. Lägg dem på en plåt med skalsidan nedåt. Pensla med olivolja och strö på salt. Grädda dem mitt i ugnen i 30 minuter. Låt dem svalna.

2
Gröp ur auberginernas inkråm och lägg det i en matberedare. Tillsätt olivolja, vitlök och citronsaft. Mixa till en slät kräm. Smaka av med salt och peppar.


Kommentar:
Malin Landqvist & Lotta Seipel drev krogen Format på Skeppsholmen i Stockholm.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top