Syrlig leverpanna

Du behöver 300 g strimlad ungnötslever 2 msk (solros)olja salt svartpeppar 100 g rökt sidfläsk 1 röd paprika 2 dl kaffegrädde 2 msk röd vinäger...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g strimlad ungnötslever
    2 msk (solros)olja
    salt
    svartpeppar
    100 g rökt sidfläsk
    1 röd paprika
    2 dl kaffegrädde
    2 msk röd vinäger
    2 tsk äkta soja
    1 kvist timjan
    15 syltlökar

Gör så här

1
Fräs levern i lite av oljan, ta upp, salta och peppra. Klipp bort svål och en del späck från fläsket, tärna grovt och fräs i panna. Grovstrimla paprikan, fräs med den. Späd med grädde, smaka av med vinäger, soja, salt, peppar och repad timjan.

2
Lägg i lever och syltlök, låt allt bli hett. Servera med lockig pasta och grovriven ost med mycket smak.


Kommentar:
Välj pasta som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top