Du behöver
- 2 msk honung
2 tsk kinesisk soja
ca 1 tsk tabasco
1/2 tsk salt
ca 600 g färska eller tinade kycklingben
Jordnötssås:
1 dl chutney av valfri sort
2 dl yoghurt
1/2 spansk pepparfrukt
salt
1 1/2 dl salta jordnötter
10-12 vindruvor
Gör så här
1
Ljumma honungen flytande i mikro eller kastrull. Blanda i soja, tabasco och salt. Pensla kycklingbenen med blandningen antingen på eller inunder skinnet. Stek i oljad ugnsform cirka 20 minuter i 225 grader varm ugn. Servera med jordnötssås och pressad kokt potatis.
2
Syrlig jordnötssås: Blanda chutney och yoghurt. Hacka pepparfrukten riktigt fint och blanda i den. Obs! Tvätta händerna noga efter pepparfruktshantering, saften svider! Salta försiktigt, jordnötterna är ju också salta. Vänd ner jordnötter och delade, urkärnade vindruvor.