Tabascokyckling

Du behöver 2 msk honung 2 tsk kinesisk soja ca 1 tsk tabasco 1/2 tsk salt ca 600 g färska eller tinade kycklingben Jordnötssås: 1...


4 portioner

Du behöver

  • 2 msk honung
    2 tsk kinesisk soja
    ca 1 tsk tabasco
    1/2 tsk salt
    ca 600 g färska eller tinade kycklingben
    Jordnötssås:
    1 dl chutney av valfri sort
    2 dl yoghurt
    1/2 spansk pepparfrukt
    salt
    1 1/2 dl salta jordnötter
    10-12 vindruvor

Gör så här

1
Ljumma honungen flytande i mikro eller kastrull. Blanda i soja, tabasco och salt. Pensla kycklingbenen med blandningen antingen på eller inunder skinnet. Stek i oljad ugnsform cirka 20 minuter i 225 grader varm ugn. Servera med jordnötssås och pressad kokt potatis.

2
Syrlig jordnötssås: Blanda chutney och yoghurt. Hacka pepparfrukten riktigt fint och blanda i den. Obs! Tvätta händerna noga efter pepparfruktshantering, saften svider! Salta försiktigt, jordnötterna är ju också salta. Vänd ner jordnötter och delade, urkärnade vindruvor.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top