Tallriksomelett

Du behöver 1 tsk smör eller margarin 2 ägg 2 msk vatten salt och vitpeppar Att lägga på: strimlad skinka, smulad tonfisk, rester av kassler,...

Tillagningstid: 20 minuter
1 portion

Du behöver

  • 1 tsk smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 2 msk vatten
  • salt och vitpeppar
  • Att lägga på:
  • strimlad skinka, smulad tonfisk, rester av kassler, kyckling eller köttfärssås
  • skivad tomat, paprika eller squash
  • riven ost
  • (oregano)

Gör så här

1
Ta smörklicken med lite hushållspapper och smörj en vanlig, inte för platt, mattallrik som får plats i mikrougnen.

2
Knäck äggen ett och ett och vispa ihop innehållet med vattnet i en skål. Strö också i 1 krm salt och dutta i en aning vitpeppar.

3
Ställ tallriken i mikron och häll äggsmeten på den. Stäng och mikra på högsta effekt 2 minuter. När du öppnar ser smeten bara halvstelnad ut.

4
Lägg på den fyllning du valt: lite kött eller fisk, någon grönsak. Strö riven ost över, kanske lite oregano också? Täck över med mikrolock eller plastfilm, stäng mikron och mikra 1 minut till.

5
Se efter om mera tid behövs, ta i så fall 1/2 minut i taget mellan tittarna. Omeletten ska bara vara nätt och jämnt stelnad, gärna lite krämigt lös på ytan.

6
Låt stå 2 minuter och tag ut med grytlapp.


Kommentar:
Ett perfekt mellanmål att laga till i mikron efter skolan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top