Du behöver
- 10-12 bitar som entrérätt
- 1 sats
- Fyllning:
- 4 färska lökar (250 g)
- 1 msk smör
- 2 askar sardeller à 56 g
- 1 burk svarta oliver utan kärnor (240 g)
- 2 msk kapris
- Äggstanning:
- 3 ägg
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 dl matlagningsyoghurt
- 2 krm svartpeppar
- 1 dl lagrad riven ost, t.ex. prästost
- Garnering:
- färsk oregano eller persilja
Gör så här
1
Sätt ugnen på 225 grader.
2
Skiva lökarna, gärna del av blasten också, och låt dem sakta smälta i smöret på svag värme, det vill säga bryna utan att ta färg. Låt sardellerna rinna av på ett hushållspapper, strimla dem på längden och halvera oliverna. Tryck ut pajskalet i en form med löstagbar botten cirka 28 cm i diameter. Nagga och förgrädda cirka 10 minuter.
3
Förbered löken, ansjovisen, oliverna samt kaprisen på pajbottnen.
4
Vispa samman ägg, grädde, yoghurt samt peppar. Häll äggstanningen över och strö på riven ost. Grädda pajen cirka 30 minuter.