Tapenadetårta med sardeller

Du behöver 10-12 bitar som entrérätt 1 sats Fyllning: 4 färska lökar (250 g) 1 msk smör 2 askar sardeller à 56 g 1 burk...


0 portioner

Du behöver

  • 10-12 bitar som entrérätt
  • 1 sats
  • Fyllning:
  • 4 färska lökar (250 g)
  • 1 msk smör
  • 2 askar sardeller à 56 g
  • 1 burk svarta oliver utan kärnor (240 g)
  • 2 msk kapris
  • Äggstanning:
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl lagrad riven ost, t.ex. prästost
  • Garnering:
  • färsk oregano eller persilja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 225 grader.

2
Skiva lökarna, gärna del av blasten också, och låt dem sakta smälta i smöret på svag värme, det vill säga bryna utan att ta färg. Låt sardellerna rinna av på ett hushållspapper, strimla dem på längden och halvera oliverna. Tryck ut pajskalet i en form med löstagbar botten cirka 28 cm i diameter. Nagga och förgrädda cirka 10 minuter.

3
Förbered löken, ansjovisen, oliverna samt kaprisen på pajbottnen.

4
Vispa samman ägg, grädde, yoghurt samt peppar. Häll äggstanningen över och strö på riven ost. Grädda pajen cirka 30 minuter.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top