Teneriffasoppa med basilikabröd

Du behöver 2 stora, väl mogna tomater 1 liten gul lök 1 vitlöksklyfta 1/2 röd paprika ca 1 decimeter slanggurka 1/2 dl olivolja 2 dl...


3 portioner

Du behöver

  • 2 stora, väl mogna tomater
  • 1 liten gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 röd paprika
  • ca 1 decimeter slanggurka
  • 1/2 dl olivolja
  • 2 dl tomatjuice
  • 1-2 dl tofuline naturell eller vatten
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • några droppar tabasco
  • Basilikabröd:
  • 1/2 kruka basilika
  • 2-3 msk olivolja
  • pepparmix
  • 1 baguette
  • grovt salt

Gör så här

1
Skålla och skala tomaterna. Skala lök och vitlök. Dela paprikan och gurkan i bitar. Lägg alltsammans i en matberedare eller mixer. Häll på oljan och starta maskinen.Späd med tomatjuicen och tofudrycken, eller vatten. Kör tills soppan är slät och krämig. Späd med mer vätska om du inte vill ha den så tjock. Smaksätt med salt, peppar och tabasco.

2
Soppan bjuds kall varma dagar, men kan även värmas om det är lite kyligt.

3
Basilikabröd: Lägg basilikakvistarna i en mixer eller liten matberedare. Starta maskinen och tillsätt olivolja och pepparmix.

4
Kör tills basilikan är riktigt finfördelad. Dela brödet och pensla det rikligt med basilikaolja.

5
Värm det under ugnens grillelementet 1-2 minuter tills det är genomvarmt och fått lite färg.

6
Servera direkt.


Kommentar:
Det här är en laktosfri rätt. Tofuline naturell kan ersättas med solhavre eller sojasemp. Men uteslut solhavre om du inte tål gluten.
Välj bröd som passar vid eventuell allergi.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top