Tiggerkaka

Du behöver 200 g smör 2 dl strösocker 3 st ägg 3.5 dl vetemjöl 1 dl kokosflingor 1 tsk bakpulver 1 dl vaniljvisp koncentrerad 2...


0 portioner

Du behöver

  • 200 g smör
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 3.5 dl vetemjöl
  • 1 dl kokosflingor
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 dl vaniljvisp koncentrerad
  • 2 dl lingonsylt
  • 150 g choklad grovt hackad, ljus

Till formen:

smör och ströbröd

Gör så här

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en kakform. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget. Blanda mjöl, kokos och bakpulver. Tillsätt omväxlande mjölblandningen och vaniljvisp i äggröran. Vänd till sist ner lingonsylt och choklad. Häll smeten i formen och grädda den i 40-50 minuter i nedre delen av ugnen.


Kommentar:
Ja, det ska vara två g. Vi syftar på Tigger i Nalle Puh.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top