Du behöver
- 5 dl vatten
- 2 msk kalvfond eller grönsaksfond
- tomatpuré ca 2 msk koncentrerad
- salt
- vitpeppar
- strösocker (strösocker)
Gör så här
1
Koka upp vattnet med den fond du valt (man kan blanda dem också). Rör i tomatpuré. Låt sjuda under lock några få minuter och smaka så av med salt och peppar, eller en aning mera fond om du så önskar. Strösocker balanserar alltför syrlig tomatpuré, bara några korn behövs. Värm tallrikarna och sleva upp soppa i dem. Låt basilikabollar flyta i den aromatiska entrésoppan.
2
I stället för tomatpuré kan man smaksätta med en skvätt torr sherry, lite gin eller en klunk konjak.
3
Garnityret kan också vara rostat, tärnat bröd, knappt mjukkokta strimlade sockerärter, små smördegskrutonger med mera.
En soppa som serveras på lyxkryssaren River Cloud som trafikerar Rhen och Donau.
Välj tillbehör som passar vid eventuell allergi.