Tomatsås

Du behöver 1 st, ca 150 g, gul lök 2 pressade vitlöksklyftor olivolja 500 g krossade tomater 2 msk provensalska kryddor (timjan, basilika, rosmarin) 1...


0 portioner

Du behöver

  • 1 st, ca 150 g, gul lök
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • olivolja
  • 500 g krossade tomater
  • 2 msk provensalska kryddor (timjan, basilika, rosmarin)
  • 1 dl chilisås
  • salt, svartpeppar

Gör så här

Skala löken och finhacka den. Fräs lök och vitlök i oljan några minuter på svag värme tills de mjuknat men inte fått färg. Tillsätt tomater och kryddor. Sjud såsen i 15 minuter. Rör i den då och då. Rör ner chilisåsen och smaka av med salt och peppar.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top