Du behöver
- 1 kg tomater
2 vitlöksklyftor
2 gula lökar
1 msk olivolja
1 1/2 msk vetemjöl
8 dl grönsaksbuljong
1 krm paprikapulver
3 msk färsk basilika
1 msk färsk timjan
1/2 tsk svartpeppar
(2 msk tomatpuré)
3-4 msk vispgrädde
1-2 tsk salt
(sherry, madei
Gör så här
1
Doppa tomaterna i kokande vatten och dra av skalet. Dela dem i klyftor. Fräs vitlök, lök och tomatklyftor i olivolja. Strö över mjölet och blanda runt ordentligt. Tillsätt buljongen, kryddorna och eventuellt lite tomatpuré för den vackra färgens skull.
2
Låt blandningen koka i 15-20 minuter. Dra grytan från plattan och smaka av med grädde, salt och eventuellt lite sherry, madeira eller strösocker.