Torsk med gräslökssky

Du behöver 400 g torskfilé 1/4 tsk salt 1/2 msk crème fraîche 2 msk gräslök salt och vitpeppar Gör så här 1 Halvtina fiskfilén i...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 400 g torskfilé
  • 1/4 tsk salt
  • 1/2 msk crème fraîche
  • 2 msk gräslök
  • salt och vitpeppar

Gör så här

1
Halvtina fiskfilén i förpackningen på en tallrik, upptiningseffekt 6-7 minuter. Dela fisken i 4 bitar och lägg dem i en mikrotålig form. Täck. Mikra på effektläge 500-600 W 4 minuter. Strö på salt. Värmeutjämna 3-4 minuter. Ta upp fisken. Vispa ner crème fraîche i fiskspadet, tillsätt något vatten om så behövs för att få 1 dl sky. Koka upp på full effekt 1 minut. Strö i gräslök och smaka av med salt och vitpeppar. Skeda skyn över fisken.

2

3
Servera till:

4
Potatisklyftor av 6 potatisar, kokta i kastrull på spisen 10 minuter, därefter mikrade färdiga på full effekt 2 minuter.

5
2 morötter hyvlade längs med, mikrade med en bottenskyla vatten på full effekt 2 minuter.

6
1 broccolistånd delat i buketter, mikrade med en bottenskyla vatten på full effekt 2 minuter.


Kommentar:
Mikrotipset – om lock: Täck formen med en assiett eller tallrik. Då stängs fukten inne i formen. Plasthatten som ofta används släpper ut ångan. Den är mer avsedd för att skydda mot stänk. Mikrougnsfilm kan också användas.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top