Du behöver
- 400 g torskfilé
- 1/4 tsk salt
- 1/2 msk crème fraîche
- 2 msk gräslök
- salt och vitpeppar
Gör så här
1
Halvtina fiskfilén i förpackningen på en tallrik, upptiningseffekt 6-7 minuter. Dela fisken i 4 bitar och lägg dem i en mikrotålig form. Täck. Mikra på effektläge 500-600 W 4 minuter. Strö på salt. Värmeutjämna 3-4 minuter. Ta upp fisken. Vispa ner crème fraîche i fiskspadet, tillsätt något vatten om så behövs för att få 1 dl sky. Koka upp på full effekt 1 minut. Strö i gräslök och smaka av med salt och vitpeppar. Skeda skyn över fisken.
2
3
Servera till:
4
Potatisklyftor av 6 potatisar, kokta i kastrull på spisen 10 minuter, därefter mikrade färdiga på full effekt 2 minuter.
5
2 morötter hyvlade längs med, mikrade med en bottenskyla vatten på full effekt 2 minuter.
6
1 broccolistånd delat i buketter, mikrade med en bottenskyla vatten på full effekt 2 minuter.
Mikrotipset – om lock: Täck formen med en assiett eller tallrik. Då stängs fukten inne i formen. Plasthatten som ofta används släpper ut ångan. Den är mer avsedd för att skydda mot stänk. Mikrougnsfilm kan också användas.