Tortilla med svamp, aïoli och prosciutto

Du behöver 3 dl majsmjöl 1 dl bovetemjöl 0.5 dl sojamjöl 5 dl mjölk 1 msk olja salt Fyllning: 400 g champinjoner 1 dl hackad...


4 portioner

Du behöver

  • 3 dl majsmjöl
  • 1 dl bovetemjöl
  • 0.5 dl sojamjöl
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk olja
  • salt

Fyllning:

400 g champinjoner
1 dl hackad persilja
2 msk olja

Aïoli:

1 st ägg
2 msk dijonnaise (eller 1 msk osötad senap)
1 dl solrosolja
1 dl olivolja
salt och peppar

Tillbehör:

1 kruka färsk basilika
8 skiva prosciutto eller rökt skinka

Gör så här

1
Blanda mjölsorterna med vätskan och låt dem svälla i 30 minuter. Tillsätt olja och salt. Hetta upp en plättlagg. Grädda plättarna några minuter på varje sida tills de får fin färg. Rensa och skiva champinjonerna och blanda dem med persilja och olja. Vispa samman ägg och senap till aïolin. Tillsätt oljorna i en tunn stråle medan du vispar. Krydda.

2
Servera majsplättarna med champinjoner, basilika, aïoli och prosciutto.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top