Tortillas med kött och svamp

Du behöver 8 färdiggräddade tortillas 400 g nymalen köttfärs 2 msk smör 200 g färsk svamp, shiitake eller champinjoner 1 tsk salt 2 krm svartpeppar...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 8 färdiggräddade tortillas
    400 g nymalen köttfärs
    2 msk smör
    200 g färsk svamp, shiitake eller champinjoner
    1 tsk salt
    2 krm svartpeppar
    1 pressad vitlöksklyfta
    1 tsk chilipeppar
    2 msk tomatpuré
    1 msk soja
    1 dl vatten
    2 dl riven lagrad ost, t.

Gör så här

1
Mjuka eventuellt upp tortillas hastigt i mikrougnen eller stekpannan så att de går lätt att rulla ihop.

2
Fräs köttfärsen i hälften av smöret och smula den med en trägaffel.

3
Fräs svampen i bitar i resten av smöret och blanda sedan i den i köttfärsen. Krydda, tillsätt lite vatten och låt röran puttra ett par minuter.

4
Fördela fyllningen på bröden. Strö över riven ost och rulla ihop. Servera med sallad.


Kommentar:
Shiitake är en liten, ljusbrun svamp med mycket fin och utpräglad svampsmak. Tyvärr alltför dyr än så länge innan produktionen ökar. Den odlas i nedlagda gruvgångar i norra Sverige.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top