Toscamazarin

Du behöver 3 dl vetemjöl 0.5 tsk bakpulver 100 g smör eller margarin 0.5 dl strösocker 1 st ägg litet Fyllning: 50 g smör eller...


1 portion

Du behöver

  • 3 dl vetemjöl
  • 0.5 tsk bakpulver
  • 100 g smör eller margarin
  • 0.5 dl strösocker
  • 1 st ägg litet

Fyllning:

50 g smör eller margarin
150 g mandelmassa
2 st ägg
3 msk vetemjöl
0.5 tsk bakpulver

Glasyr:

100 g smör eller margarin
1 dl strösocker
2 msk vetemjöl
2 msk mjölk
100 g mandel skållad, skalad och grovt hackad

Gör så här

1
Arbeta snabbt ihop mjöl, bakpulver, matfett, socker och ägg – gärna i matberedaren. Klä en form med löstagbar kant (24 cm i diameter) med degen. Ställ formen kallt någon timme.

2
Rör matfett, mandelmassa, ägg, mjöl och bakpulver. Gärna i matberedaren. Häll smeten i mördegsskalet. Tryck ner kanterna på mördegen så att den slutar ca 1 cm ovanför mandelmassesmeten. Grädda i mitten eller nedre delen av ugnen i 200 graders ugnsvärme ca 15 minuter.

3
Blanda samman ingredienserna till glasyren i en kastrull. Värm massan under försiktig omrörning tills alltsammans blandat sig och tjocknat. Bred glasyren över kakan. Grädda kakan i 225 graders ugnsvärme 5-7 minuter eller tills ytan fått en läcker guldbrun ton.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top