Trattkantarellsoppa med roquefortkräm

Du behöver 300 g trattkantareller färska eller 20 g torkade 1 st gul lök 3.5 msk smör 2 msk vetemjöl 1.2 l hönsbuljong 2 dl...

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner

Du behöver

  • 300 g trattkantareller färska eller 20 g torkade
  • 1 st gul lök
  • 3.5 msk smör
  • 2 msk vetemjöl
  • 1.2 l hönsbuljong
  • 2 dl vispgrädde
  • svartpeppar
  • 1 msk färsk rosmarin

Roquefortkräm:

100 g roquefort
2 msk crème fraîche

Gör så här

1
Rensa svampen och skär den i mindre bitar. Skala och hacka löken. Fräs svamp och lök i smör i några minuter tills löken mjuknat men inte fått färg. Pudra över mjölet. Späd med buljong. Sjud soppan i 10 minuter. Vispa grädden styv och rör försiktigt ner den i soppan. Krydda. Strö över rosmarin.

2
Mixa samman roquefort och crème fraîche och servera den till soppan. Låt var och en rör ner en matsked i den varma soppan.


Kommentar:
Om du använder torkad svamp så blötlägg den i ett par timmar i rikligt med vatten och låt den sedan rinna av.
Ett inslag i menyn “Omsorgsfullt och minnesvärt” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top