Du behöver
- 150 g smör
- 1 dl strösocker
- 2 ägg
- 1 1/2 dl vetemjöl
- ca 1/2 dl vatten
Gör så här
1
Smält smöret, låt svalna och rör i socker och ett ägg i sänder. Blanda i mjöl, rör smeten jämn och tunna den med vattnet.
2
Hetta upp ett våffeljärn, smörj och häll i cirka 1 dl av smeten i taget. Grädda till fin färg, ta ur och låt svalna.
3
Servera med kakaokryddad vispgrädde (1 msk kakao, 1 tsk strösocker och 1/2 tsk vaniljsocker per dl vispgrädde) och aprikossylt.
4
Eller lägg hjärtana dubbla med grädden och sylten emellan, som bakelser.
5
Hjärtana kan förvaras ofyllda i frysen någon månad.
Den här smeten gör hjärtana troget frasiga långt efter avsvalnandet.