Våfflor utan ägg

Du behöver 5 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver 0.5 tsk salt 1 tsk strösocker 1.5 dl matolja 1 st vichyvatten (33 cl) Gör så här...

Tillagningstid: 20 minuter
8 portioner

Du behöver

  • 5 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 1.5 dl matolja
  • 1 st vichyvatten (33 cl)

Gör så här

1
Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt oljan och vichyvattnet.

2
Grädda våfflor och servera med bär eller sylt och eventuellt grädde.

3
Eller servera våfflan som entré- eller smårätt med stenbitsrom, lök och crème fraîche och eventuellt grönsaker. Samma smet kan också användas till pannkakor och plättar.


Kommentar:
Receptet passar äggallergiker!

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top