Läsar-recept

Vallmorutor

Du behöver 50 g torrjäst 1.3 l vetemjöl 1 tsk salt 2 msk strösocker 2 msk margarin 5 dl mjölk eller vatten Pensling: ägg och...


0 portioner

Du behöver

  • 50 g torrjäst
  • 1.3 l vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk margarin
  • 5 dl mjölk eller vatten

Pensling:

ägg och vallmofrö

Gör så här

Blanda de torra ingredienserna i en bunke. Smält fett, häll på mjölken och värm till 45 grader. Häll mjölkblandningen i bunken och arbeta degen smidig. Jäs degen i cirka 30 minuter. Klä en långpanna 30 x 40 cm med bakplåtspapper. Häll ner degen i pannan och kavla ut degen så den täcker botten. Tryck med en kniv degen i lagom stora bitar. Jäs i cirka 20 minuter. Pensla med ägg och strö på vallmofrön. Grädda i 225 grader i cirka 15 minuter.


Kommentar:
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top