Vallmostänger

Du behöver 3 st smördeg plattor halvtinad 2 msk mjölk 1 msk blå vallmofrön Gör så här Lägg plattorna på smörpapper och pensla ovansidorna med...

Tillagningstid: 20 minuter
12 portioner

Du behöver

  • 3 st smördeg plattor halvtinad
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk blå vallmofrön

Gör så här

Lägg plattorna på smörpapper och pensla ovansidorna med mjölk. Strö på vallmofrön. Skär varje platta till 4 höga stänger, dra isär dem och vrid dem eventuellt lite. Grädda mitt i 225 grader varm ugn omkring 10 minuter. Låt svalna.


Kommentar:
Ett inslag i “Omsorgsfullt och minnesvärt” som ingår i temafesten “Liten fest för familj och släkt”. Fler festidéer hittar du om du klickar på “Temafester” i Kökets vänstermeny.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top