Vaniljparfait med hjortronsylt

Du behöver 1 st vaniljstång 3 st äggulor 1 dl florsocker 1 msk vaniljsocker 3 dl vispgrädde Gör så här 1 Klyv vaniljstången längs med...


4 portioner

Du behöver

  • 1 st vaniljstång
  • 3 st äggulor
  • 1 dl florsocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 3 dl vispgrädde

Gör så här

1
Klyv vaniljstången längs med och skrapa ur kornen inuti. Vispa ägggulor, vaniljkorn (de gör parfaiten läckert småprickig och talar om att den gjorts på äkta vanilj), florsocker och vaniljsocker luftigt. Vispa grädden och rör ner den i äggsmeten.

2
Häll upp i portionsformar och låt stå i frysen 5 timmar före servering.

3
Servera med varm hjortronsylt och gärna ett par rån.


Kommentar:
Ett recept av Andreas Helgesson, köksmästare på Hotell Wilhelmina i Lappland.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top