Vaniljsås med kanel

Du behöver 2 1/2 dl grädde 2 1/2 dl mjölk 1 vaniljstång 2 kanelstänger 1 1/2 dl socker 3-4 äggulor Gör så här Koka upp...


6 portioner

Du behöver

  • 2 1/2 dl grädde
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 1 vaniljstång
  • 2 kanelstänger
  • 1 1/2 dl socker
  • 3-4 äggulor

Gör så här

Koka upp grädde och mjölk med uppskuren vaniljstång och kanelstängerna. Dra av plattan och låt stå en stund. Sila bort stängerna. Vispa socker och äggulor till luftigt skum och vispa ner i den heta mjölken. Värm under vispning tills såsen börjar tjockna. Kyl den snabbt i vattenbad. Servera såsen kall till den varma äppelkakan.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top