Du behöver
- 4 dl pasta, t. ex. gnocchi
300 g tinad/färsk kycklinglever
2 msk olivolja
salt
svartpeppar
100 g halverade champinjoner
1 stor, strimlad morot
1 strimlad palsternacka
1/2 strimlad purjo
2 blodgrapefrukter
Balsamyoghurt:
2 klyftor vitlök
2 dl m
Gör så här
1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek hela kycklinglevrar i hälften av oljan på medelvärme, de ska vara rosa men fasta inuti.
2
Salta och svartpeppra under stekningen. Låt dem stadga sig under folie medan resten förbereds, skiva dem strax före uppläggning.
3
Fräs så svamp, rotstickor och purjo ätfärdiga i tur och ordning. Klyfta, skiva eller filea grapefrukterna. Varva alla varma ingredienser på värmt fat, stick slutligen i grapefrukthalvmånar och servera med balsamyoghurten som dressing.
4
Balsamyoghurt: Finhacka eller pressa vitlöken, blanda med yoghurt tillsammans med salt, peppar, vinäger och mynta. Servera till pastasalladen.
När man trycker på stekta kycklinglevrar med pekfingret ska de inte ge efter utan kännas stumma, då är de genomstekta.