Varm kycklingleversallad

Du behöver 4 dl pasta, t. ex. gnocchi 300 g tinad/färsk kycklinglever 2 msk olivolja salt svartpeppar 100 g halverade champinjoner 1 stor, strimlad morot...


4 portioner

Du behöver

  • 4 dl pasta, t. ex. gnocchi
    300 g tinad/färsk kycklinglever
    2 msk olivolja
    salt
    svartpeppar
    100 g halverade champinjoner
    1 stor, strimlad morot
    1 strimlad palsternacka
    1/2 strimlad purjo
    2 blodgrapefrukter
    Balsamyoghurt:
    2 klyftor vitlök
    2 dl m

Gör så här

1
Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Stek hela kycklinglevrar i hälften av oljan på medelvärme, de ska vara rosa men fasta inuti.

2
Salta och svartpeppra under stekningen. Låt dem stadga sig under folie medan resten förbereds, skiva dem strax före uppläggning.

3
Fräs så svamp, rotstickor och purjo ätfärdiga i tur och ordning. Klyfta, skiva eller filea grapefrukterna. Varva alla varma ingredienser på värmt fat, stick slutligen i grapefrukthalvmånar och servera med balsamyoghurten som dressing.

4
Balsamyoghurt: Finhacka eller pressa vitlöken, blanda med yoghurt tillsammans med salt, peppar, vinäger och mynta. Servera till pastasalladen.


Kommentar:
När man trycker på stekta kycklinglevrar med pekfingret ska de inte ge efter utan kännas stumma, då är de genomstekta.

Bli prenumerant

Icakuriren är din självklara vän i vardagen. Veckans måltider, stöket i hallen, och människors livserfarenheter ligger oss varmt om hjärtat.
Som prenumerant på Icakuriren läser du tidningen gratis i appen FLIPP. Du kan börja läsa tidningen i FLIPP direkt efter ditt köp.

Börja prenumerera på Icakuriren idag.

Scroll to Top