Du behöver
- 1 st lök
- 1 st paprika
- 1 st burk krossade tomater
- vetemjöl
- mjölk
- persilja
- smör
- vitt formbröd
- äggvita
- majonnäs
Gör så här
1
Hacka lök och paprika. Bryn löken först mjuk men inte brun. Lägg åt sidan. Bryn paprikan till den är mjuk. Lägg tillbaks löken och häll på en burk krossade tomater. Red av med lite mjöl utrört i mjölk till lagom krämig konsistens. Låt svalna lite.
2
Hacka persiljan och blanda med smör. Du måste blanda så mycket att det täcker en våning av tårtan.
3
Skär formfranska i “långa skivor”. (Eller köp färdiga smörgåstårtefranskor).
4
Täck en långpanna med franska och bred på persiljesmör. Lägg ett nytt lager med franska och här lägger du lök+paprika+tomat-stuvningen. Sen är det dags för sista lagret med franska.
5
Vispa några äggvitor med majonnäs och bred på tårtan. Gratinera i 250 grader tills äggsmeten får färg.
6
Servera med en grönsallad.
Det här är ett läsarrecept som inte är provlagat av Icakurirens matredaktion.